aktuelltbild.jpg (14862 bytes)
Senaste Nyheterna markeras med jumpy_stierna.gif (1406 bytes)
aktuelltvalpar.jpg (9456 bytes)
Ifall vi missat något - Skicka oss gärna ett mail genom att klicka på brevlådan nedan

perliten.jpg (3428 bytes)golden_mail.gif (26460 bytes)

Här presenterar vi nyheter av allehanda slag..

13-01-27

Sörgoldens Picknick kommer att paras under 2013. Vi får se när det blir beroende på hur det går för henne i kommande rankingtävlingar och landslagsuttagningar. Hane kommer att presenteras inom kort.

Stort GRATTIS till Helena och Picknick som nästan fick full pott i Jönköping förra helgen. 9 tior och 1 nia gav helt makalöst fantastiska 317 poäng !!!

12-12-02

Sörgoldens Picknick kommer att paras i början av 2013. Hane kommer att presenteras inom kort.

Sörgoldens Solo och Sörgoldens Evinrude har ett flertal bra tikar som är på ingång för parning. Vi hoppas på massor med bra valpar från dessa duktiga herrar.

12-09-19

Sörgoldens Solo har efter en mycket stark höst nu blivit både Svensk och Finsk jaktchampion. Sista delen var att fixa det praktiska och det löste man på andjakt i Ed under B-G Landins granskande ögon. STORT GRATTIS till Tony och Solo. Solo blir därmed vår första jaktchampion.

Vi hoppas naturligtvis att det ska bli fler och Evinrude ska få chansen lite senare i höst. Vårt senaste tillskott i flocken är ju Evinsonen Rufus som igår var med på sin första jakt, ett eftersök vid andjakt. Han är ju bara 7 månader och sparsamt jobbad men hämtade 2 fåglar på vattnet som om han inte gjort annat i hela sitt liv. Det är lycka att se hur det går vidare från far till son. Vi fick också tillfälle att låna Sörgoldens Picknick av Helena. Kul att testa Picknick på varmvilt. Betyget blev MVG ! Tyst och samlad, tog skammat och skötte sig bra i övrigt.Tror nog att hon tyckte att det var en toppendag ihop med sin uppfödare.

12-09-04

Vilken fantastisk helg vi fick på Gävleborgsavdelningens prov i Alfta. Provet gick hemma hos Alf Nordlund på Prästnäset och Alf och Pelle Forslund med övriga funkisar fixade ett prov som var utöver det vanliga. Vi startade 8 hundar på samma gång och delades på två domare. Jag och Evin hamnade hos Leif Gustafsson och Tony å Solo hos Anita Norrblom. Provet började med vattenarbete med mycket skott. Tror nog att det var minst 100 skott på de 40 änder som skulle hämtas. Evin fick börja med att sitta bakom och titta på de som jobbade i första släppet. Sedan fick han en enkel som spikades, därefter sitta stilla igen. Sedan blev det en dubbel som också spikades. Åter till det svåraste, att sitta och titta på andra som jobbade. Blev ju ganska mycket av den varan eftersom det var 8 hundar som varvades, men han klarade det med glans denna dag. Avslutningen på vatten var en lång dirigering genom det område där det tidigare kastats markeringar. Löste uppgiften med i mitt tycke, något blås för mycket. Nu var det dags för duvjakten och därmed förflyttning upp till kanten av en stor ängsmark. Började med en enkel där jag slarvade med skicket. Var inte menat som våran, men eftersom parhunden tjuvade så fick vi den. Blev några blås, men inom ramen för det godkända enligt domaren. Sedan fick vi en svår dubbel där nedslaget var lite dolt för hundarna. Evin spikar båda! Det börjar vid det här laget kännas riktigt gott. Duvjakten avslutas med en lång dirigering ut på gärdet till ett dike. I diket ligger apporten. Här var det flera hundar som haft stora problem och inget hittat. Evin tar sig till anvisat område med ett blås och hittar apporten direkt. Perfekt, dagens bästa dirigering ! Nu var det dags för fika och lite vila innan den avslutande " tjuvjakten " som visade sig vara ett rejält sök på en myrmark. Solen gjorde att att det var nu ganska varmt på myren och hundarna började bli sega i både ben och huvud. Evin som är en riktig krigare och aldrig viker sig avslutade söket på bästa sätt. Han hittade den sista apporten som de tre andra i min grupp inte fick med sig. Saken var klar efter nästan 4 timmar under bedömning, sista ettan var bärgad ! Nu fick vi tillfälle att prata med Tony och det visade sig att Solo också skött sina kort under dagen. Detta resulterade i att båda hundarna fick första pris och jag fick som traditionen bjuder, bada och hämta en apport.

Sammanfattande kritik Alfta 2012-09-01

En hund med utmärkta förtjänster i sökarbetet, bra vattenarbete o markerings - dirigerings arbete på land. En utmärkt apportör! Leif Gustafsson

12-08-19

Vilken helg !

Sörgoldens Solo blev bästa svenska hund på NM i Finland. Individuellt 4:a och laget blev 2:a. Laget bestod av Solo och Tony, Fido (som är en Evinson) och Lisa samt Luna ( mamma till Fido ) och Charlotte.STORT GRATTIS till hela högen.

Idag toppade Solo och Tony helgen med en 1:a i EKL i Finland. Riktigt starkt jobbat efter gårdagens prestation som borde sitta i benen, men Solo och Tony är som vanligt bäst när det gäller. GRATTIS igen grabbar.

Sörgoldens Picknick och Helena har igår varit på rankingtävling och lyckats placera sig som 4a och därmed skaffat sig en bra merit inför uttagning till kommande NM och nästa års VM. GRATTIS till er båda.

Jag och Evin har varit på ett mycket trevligt B-prov i småland och lyckats få vår andra etta i EKL. Härligt ! Gör väl ytterligare någon start till i år eftersom vi naturligtvis gärna vill försöka plocka den sista ettan också.

12-02-23

Trista besked från Vildsilkes Flinga. Hon har fått livmoderinflamation och därmed kastat sina foster. Prognosen är dock att man kan behandla detta med gott resultat och hon skall kunna paras igen på nästa löp. Vi håller tummarna för att det skall gå enligt plan.

Evin är nu bokad för parning med Pickups Lovely i början av sommaren. Lovely är en klassisk Pickupstik som jag tror kommer att passa mycket bra ihop med Evin. Gissar att intresset kommer att bli stort för denna kull, så är du intresserad slår du Eva och Jan en signal på 0302-42500. alt hittar du deras hemsida under länkar. Vill du träffa Evin så är du naturligtvis välkommen till oss för en titt. Lovely bor ju hos Laura i Finland, men kommer att valpa här i Sverige hos Eva o Jan.

12-02-15

Goa fick igår 4 killar !!! Rejäla små klumpar på 500 gr/styck. Bilder på underverken ligger på Suzannes hemsida, www.jaktgolden.n.nu

12-02-13

Vildsilkes Flinga " Diesel " är ultraljudad i förra veckan och är konstaterat dräktig. Beräknad nedkomst under v 11. Goa kommer att valpa nu i veckan och vi håller alla tummar och tassar för en smidig valpning.

12-01-12

Idag har Suzanne varit och kollat Goa och man kunde konstatera att Evin planterat väl. Det jäser för fullt i magen på Goa och nu ser vi fram emot nedkomst under v7 om allt går som det ska.

Vildsilkes Flinga var på besök igår igen och nu han de springa runt huset ett helt varv innan parning. Ibland är det lätt, å tur är väl det. Hoppas på goda nyheter om ca 1 månad.

12-01-09

Helena och Picknick har varit och kollat med ultraljud och det var inget roligt. Trist som tusan för många som hoppats mycket på denna kombination. Planen är i nuläget att försöka igen på nästa löp.

Evin har idag haft dambesök i form av Vildsilkes Flinga " Diesel " som var på 13e dygnet. Det satt på första försöket. Tror inte att hon var här mer än 2 minuter innan det var klart. Bra hängning på ca 15 min. Evin har sin första kull med Diesels mamma och den har varit väldigt lyckad både vad gäller hälsa och arbete. Läs mer om detta på Vildsilkes hemsida som ni hittar under länkar.

I veckan kommer vi också att få svar på om Goa är dräktig. Vi håller naturligvis allt vad vi har för ett glatt besked.

11-12-19

Picknick är parad med Gismo på dygn 14 och 15, viket jag tror var helt rätt med tanke på progesteronproverna. Vi kommer att ultraljuda i början av januari och hoppas naturligtvis på massor av smått i magen.

Evin har i förra veckan parat Goa på dygn 20 och 21 vilket också känns helt rätt enligt progesteronproverna, utan dessa skulle det varit svettigt att vänta så länge. Goa hittar ni på www.birgittas.se

Stort GRATTIs till Tony och Sörgoldens Solo som klarade sin KKL i helgen. Nu väntar A-prov nästa säsong....

11-11-22

Äntligen så har Picknick börjat löpa så vi kan åka till Danmark för att besöka Gismo i nästa vecka. Kommer att ta blodprov på fredag för att ha koll på hur hon ligger till i löpet. Ögonlysning av både Picknick och Evin på torsdag.

Denna otroliga hund lyckades med bedriften att sätta nytt poängrekord vid starten på Orust i helgen som gick, 310 poäng !!! Helgen innan var det uppvärmning i Småland med 306 poäng. Verkar som att Helena lyckats konservera NM formen ganska väl.

Evinbarnen i båda kullarna har skördat stora framgångar under hösten. Går bra på jaktprov, viltspår, räddning och lydnad både i Sverige och Norge. Grattis hela högen !

Är väl förhoppningsvis lite nya Evinbarn på g eftersom det blir 2 -3 spännande parningar inom de närmaste månaderna.

11-09-18

Picknick och Helena blev i veckan klara för nya äventyr i form av Nordiska Mästerskapen i lydnad. Tävlingen kommer att avgöras i Herning i Danmark i början av november. Picknick kommer att bli en flitig gäst i vårt södra grannland i höst eftersom den tilltänkte kavaljeren Tanjin Gismo är dansk. Gismo blev för några veckor sedan Nordisk Mästare i lag WT för golden. Blir en svårslagen kombination med Världsmästare Picknick och Gismo.

Helena och Picknick debuterade igår utanför Oslo på b-prov med resultatet 1:a HP och bästa hund av 27 startande!!!! Jäkligt starkt jobbat att få till detta mellan uppgifterna i lydnadslandslaget, träningsläger, rankingtävlingar m.m.

Förra helgen debuterade Sörgoldens Solo i EKL med en 2:a som resultat. Stort grattis till Tony och Solo för denna fina debut.

Jag och Evin startade i Hjo förra lördagen och fick äntligen en 1:a i EKL!!!!! Han var riktigt bra och skötte sig enligt skolboken. Marginalen på höstens tidigare starter har inte varit till vår fördel(3st 2:or) och därför var det extra skönt att bryta 2-träsket.

11-08-27

Jaktprov SSRK Skaraborg arrangerade prov i Hjo. Evin tog sin tredje två på raken (tyvärr) efter ett bra arbete med fin kritik fast en liten skönhetsfläck som gjorde att vi missade ettan.

11-02-23

Jag,Helena och Picknick var för en tid sedan på en dagsutflykt till Danmark för att bekanta oss med Tanjin Gismo. Tidig avresa med första färjan till Fredrikshamn och därefter vidare till Århus. Väl där så blir det lite bekantande i trädgården innan vi bjuds på en välsmakande lunch. Härligt att se hur Gismo lägger sig ner helt lugnt efter att nyss ha varit uppe i varv med den snygga tjejen som vi haft med oss. Efter lunch tar Morten med oss till en vacker bokskog där vi kör ett rejält träningspass med hundarna. Gott att se hur båda hundarna genast flyttar focus till arbetet så fort apporterna plockas fram. De arbetar båda mycket snabbt, men konsentrerat och visar att näsan är med även om det går i 180. Gismo visar verkligen vilken skolad och duktig hund han är. Picknick är ju bara sparsamt jakttränad, men gör riktigt bra ifrån sig. Vi känner båda att Gismo är helt rätt hane för Picknick. Jag tycker att Picknick och Gismo visade att de i grunden är ganska lika och tror och hoppas att vi i denna kombination kommer att ytterligare förstärka de goda egenskaper som gjort hundarna så framgångsrika. Borde kunna bli en ganska jämn kull där man vet vad man kan förvänta sig.

Picknick lyckades med bedriften att i -10 grader i helgen skrapa ihop hela 303 poäng !! Vi lyfter på hatten ännu en gång.

10-11-05

Äntligen lite uppdateringar på hemsidan efter långt datatrassel. Nu hoppas vi att det skall funka bättre framöver.

Det har hänt massor sedan sist , men det får duga med en kortversion. Evinavkommorna i båda kullarna har skördat stora framgångar i olika discipliner. Bästa unghund på specialen bl.a. Se länkar till Mighty Duck´s och Vildsilkes för utförligare information.

VM final hunden Sörgoldens Picknick är klar lydnadschampion och kvalad till nästa års SM. Stort grattis till fantastiska matte Helena ! Picknick är också ögonlyst u.a och vi har börjat titta efter lämplig partner eftersom vi kommer att para på nästa löp. Vi hoppas att hon är lika regelbunden som vanligt, för då ska det även kunna funka bra med tävlingsplanerna.

Sörgoldens Freja och matte Malin har blivit uttagna till SBKs talanggrupp. Vågar vi hoppas att de följer i syrrans tasspår ? Det kommer säkert att vara både roligt och utvecklande för både matte och hund. Lycka till !

Sörgoldens Solo och Tony har ännu så länge endast 1:or i raden och är nu klara för EKL. Solo har firats med tårtkalas. Härligt att Evin nu får en halvbror som sparringpartner. Passar ju bra att Castor får släppa den uppgiften, även om han fortfarande far fram som ett yrväder i skogen trots sina snart 12 år. Han är helt otrolig för sin ålder !

Våran Sörgoldens Evinrude drabbades oturlig av en klofraktur i mitten av augusti. Denna förstörde större delen av både prov och jaktsäsongen. Fick stryka honom på 5 prov och när han sedan är igång igen så kommer man inte med på proven. Han var naturligtvis för sugen och laddad för att funka på en KKL som inleds med 45 min passivitet. Bara att bryta ihop och komma igen nästa säsong. Blev ju som tur var lite trevliga andjakter nu på slutet i vilket fall. Första dan på älgjakten fick han också tillfälle att visa vilken fantastisk eftersökshund han är. Utan honom så skulle vi aldrig fått fatt på tio-taggaren som var påskjuten. Härligt när det lyckas !

10-06-20

Idag har tre Evinsöner varit i farten vid Unghundsderbyt i Kalmar. Vi lyfter på hatten för alla tre, men mest för Lisa Falck och Mighty Duck´s Panther som blev provets bästa Golden med 81 poäng. Starkt av en kille som bara är 15 månader !

Picknick och Helena gör sin VM-start i Danmark på lördag eftermiddag. Vi är på semester och kan inte rapportera, så vi får hoppas på en liten rapport från Helena i gästboken när hon kommer hem.

10-06-08

Sörgoldens Picknick och Helena fick igår det mycket trevliga beskedet att man är uttagna till att starta individuellt vid VM i Danmark 24 - 27/6. Ca 20 000 hundar kommer att vara på plats vid detta tillfälle. Undra hur mycket folk det kommer ? Picknick kommer säkert att klara detta med fart och stil som vanligt. Tror nog att matte kommer att känna lite i magen när man skall in på plan , konstigt vore det annars. Vi kommer i alla fall att hålla alla tummar och knipa med tårna !!

Sörgoldens Solo har varit på Västra och ögonlysts med resultatet u.a, så nu väntar brudarna ! Känner jag husse rätt så vill han nog att gossen skaffar sig ytterligare meriter innan brudarna får komma på tal.

10-03-22

Sörgoldens Picknick och matte Helena har varit i farten på Malmömässan i helgen. Uppvärmning och genrep på fredagen, uppvisning på lördagen och tävling på söndagen. Man kunde ju undra hur relativt orutinerade Picknick skulle klara detta program. Nu är det ju så att denna underbara lilla hund tycks med mattes hjälp fixa det mesta med bravur. Så även denna gång ! Laguppvisningen på lördagen avlöpte med beröm godkänt. Söndagens insats i elitklassen belönades med ett 1:a pris, trots en nolla i raden. Vi lyfter på hatten och bugar !

Picknick och övriga syskon i godiskullen fyller 2 år på onsdag. Stort GRATTIS ! Samtliga 5 har redan meriter som inte skäms för sig, och mer är på g.....

Evin och syskon i motorkullen fyller 4 år imorgon. Jätte GRATTIS ! Tänk om det inte varit skottår , då skulle båda kullarna varit födda på samma dag.

Sänder också ett GRATTIS i förskott till Evin och Luna barnen som fyller 1 år den 29:e.

10-03-10

Sörgoldens Freja och Malin tävlade lydnad med ett lysande resultat i helgen. 192 poäng och klassvinst !! Full pott i alla moment utom ett, där matte var lite osäker och la ett dubbelkomando.

Sörgoldens PickNick och matte Helena är kallade till landslagsläger. Fantastiskt bra jobbat av både förare och hund.

Hela godiskullen är superduktiga. Alla är meriterade och det spänner över samtliga dicipliner. Skall försöka få ihop ett kalas i slutet av månaden när gänget blir 2 år.

09-11-09

Sörgoldens Nonstop Hera är röntgad med A-höfter och ua på armbågar !

09-10-15

Hemma igen efter en vecka full av jakt på det mesta. Härligt att se hur Evin kan slå om från fågeljakt till stötande älghund och lite senare eftersökshund. Vi har fått våra tre vuxna och en kalv, resterande kalvar tar vi när tiden är över för vuxna. Närmast väntar andjakt på lördag och sedan blir det fasaner och rapphöns på måndag och tisdag. Eftersom vi knappt varit hemma så har förra helgens bravader inte blivit omskrivna i brist på tid.

GRATTIS Sörgoldens Freja och Malin, SVCH !!! Spårade som en spårvagn, lagom fart och hela tiden på löpan !

GRATTIS Sörgoldens Nonstop Hera och Pia, 1:a pris NKL b-prov. Ni går nu under namnet undret från Östergötland !! Mycket starkt jobbat att vid 19 månaders ålder fixa 1:an med en förare som är nybörjare i denna diciplin. Härligt att Ni får lite vintervila och kan sedan starta med grundträning igen med sikte på ökl nästa höst.

Grattis Sörgoldens Picknick och Helena, vinst på fina 306,5 poäng i Lkl 3 och numera elithund !! Härligt att ha med lite extra självförtroende och framgång till nästa talangläger. Blir väl bra att ha vintern för inträning av nästa klassvinst ?!

Solo och Dixie är snart i hetluften igen, spårning på gång.

Zamba-Timmy kullen enligt ovan är ju bara 19 månader och alla är ju så otroligt duktiga, så man undrar var detta kommer att sluta ? Skall verkligen bli kul att följa deras framfart.

09-10-01

Sörgoldens Freja fick idag det glada beskedet att höfterna var A och armbågar utan anm. HÄRLIGT !!!

Själva så har vi varit hos Lisbeth och jagat ikväll. Efter lite uppvärmning på en and så lyckades husse få ner en gås som landade mitt i sjön med en näst intill tsunamiliknande svallvåg. Evin fick ta den på dirigering strax innan det blev kolmörkt. Likt en bogserbåt landade Evin gåsen vid strandkanten, där tyckte han att det behövdes en lyftkran.Men eftersom ingen sådan fans att tillgå så fann han för gott att även agera lytfkran för leverans till husse.

Nu blir det vila imorgon , så han kommer laddad till lördagens andjakt.

09-09-27

Sörgoldens Solo och Tony har varit i Sunne med mycket lyckat resultat. 1:a pris och dagens bästa hund i Nkl. Stort grattis till Er båda !!! Idag kom också glädjande resultat från röntgen, armbågar och höfter utan anmärkning. Solo är den förste att röntgas i Zamba-Timmy kullen, men fler är på gång i det närmaste.

Sörgoldens Freja och Malin har debuterat i Ökl viltspår med en välförtjänt 1:a. Fler starter är nog på gång och vi håller tummarna för att lillasyster skall följa i storebror Evins spår.

Evin startade i Ekl i Skaraborg för 2 veckor sedan och fick en 2:a. Spikade markeringarna både på land och vatten, dirigeringar utan anmärkning men en liten svacka i söket innebar att ettan rök. I veckan har vi varit på trevlig andjakt i Dalsland och de närmaste veckorna är det ganska spikat med jakter. Tror nog att det blir inriktning på jakt istället för prov resten av säsongen.

09-09-08

Sörgoldens Nonstop Hera och matte Pia var i helgen på B-prov i Glasriket. Resan belönades med ett 2:dra pris i Nkl. Med lite effektivare start på söket så skulle priset varit i topp. Kommer säkert nästa gång då detta team får värdefull rutin i varje start. Hera är ju inte 18 månader ännu, så kommer inte ettan i höst så är den given till våren.

Evin har idag erhållit sin tredje raka etta på viltspår och kan därmed tituleras SVCH. Sörgoldens första CH, men säkert inte det sista. Samtliga Zamba barn från sista kullen är starkt på g. Alla har erhållit meriter före fyllda 18 månader. Fortsätter Ni på samma sätt så är Evin inte ensam CH särskilt länge. Imorgon skall vi roa oss med duvjakt. Hoppas att höken är på annat håll, så att duvorna är hemma.

09-08-26

Sörgoldens Picknick och Helena har varit i huvudstaden över helgen och visat sina färdigheter på lydnadsplanen. 192 poäng och naturligtvis flaggan i topp ! Efter denna uppvisning har båda fått fortsatt förtroende i lydnadslandslagets talanggrupp !!!

Tony och Solo gjorde som väntat en mycket stark insats på Goldenspecialen. Bästa hund av 60 startande på fredagen med 93 poäng. Totalt 2:a i NKL, slagen endast av en annan Castoravkomma.

Pia och Hera har debuterat på b-prov och skaffat sig nyttig erfarenhet. Lite att putsa på, så räcker det nog hela vägen nästa gång.

Evin har varit i Lit och startat på dubbelprov. Lite oflyt blandat med förarmissar och ungdomlig entusiasm renderade 3:e pris båda dagarna. Våra förhoppningar var ju lite högre ställda, men i EKL krävs det att både hund och förare är på topp för att nå hela vägen. Vi har lite att slipa på till nästa start den 12-13/9, om vi nu inte blir bortlottade. Fick just besked om att vi är 16e reserv i Borås.

09-07-13

Sörgoldens Dixie och Janne har varit på kombinerad sim och lydnadstävling ute på Tjörn. Första pris och uppflyttning trots ihållande regn och hård vind. Starkt jobbat av både hund och förare.

Själva har vi varit på valpträff med Evinbarnen hos Vildsilkes. 5 av 7 var närvarande. Härligt att alla tog duvan på vindövningen trots att flera inte tränat apportering. Bra uppförande på hela gänget när det drillades jaktlydnad. Evin tyckte att det var klart trevligt att få busa med hela högen i hasorna. Farsan är trots allt snabbast ! I alla fall ett tag till. Vi sänder ett stort tack till Jeanethe för en trevlig dag med riktigt trevliga och duktiga hundar och förare

09-06-07

Vilken makalös helg för för Sörgoldens " småttingar" !

Sörgoldens Solo och Tony har jag haft förmånen att tillbringa helgen ihop med i Norge. Solo som blott är 14 månader gjorde debut i begynnerklass igår och lyckades med bedriften att direkt ta ett 1:a pris och bli provbäst !!! Noterbart är att han var klart yngst i startfältet. Kritiken från dommaren var fantastisk och det fans inget ytterligare att önska av detta fantastiska par.

Sörgoldens Picknick och Helena startade igår för första gången i LK2 och vilken start det blev. 197 poäng , vinst och naturligtvis uppflyttning !! Snyggt jobbat igen av detta toppen par !

Sörgoldens Dixie och Janne debuterade på lydnadsplan och var riktigt nära att lyckas ta ett 1:a pris. Miss med 4 futtiga poäng. Når säkert det hägrande 1:a priset nästa gång.

Sörgoldens Evinrude lyckades i värmen förra helgen ta sin andra 1:a på viltspårprov i Bollebygd. Nu saknas bara ytterligare en 1:a, sedan blir det tårta till Evin.

09-04-16

Sörgoldens Picknick och Helena har idag fått det glada beskedet att vara uttagna till lydnadslandslagets talanggrupp !!!

Makalöst roligt för både hund och förare. Vet inte vem av de båda som är bäst, men ihop är de ett fantastiskt par som kommer att gå långt i många sammanhang. Första samling blir i början på maj och det lär inte bli den sista för superparet. Måste ju säga att det käns lite extra roligt eftersom det ligger i våra planer att ta en tik efter Picknick, när tiden är rätt.

09-04-02

Idag var det dags för Sörgoldens Freja att visa hur duktig hon är i spårskogen. Godkänd i anlagsklass viltspår ! Stort grattis till Freja med matte Malin !!!

Kollade just på Evins söner hos Mighty Duck´s på deras blogg. Ser att han har skickat med sin färg , samtliga kommer att bli mycket mörka. Snyggt !

Evin har besök av lilla Tuva, gissa om det busas !

09-03-30

Stort grattis till Sörgoldens Solo som i helgen blev godkänd i anlagsklass viltspår. Nu är de två som är meriterade i godiskullen. Ruskigt bra med tanke på att de fyllde 1 år i veckan. Vad jag kan förstå så ligger övriga 3 syskon i startgroparna också. Blir en mycket spännande tid framöver.

Glada nyheter kom också från Mighty Duck´s i helgen, Luna nedkom med 5 välskapta gossebarn !! Kolla bilder på deras hemsida, som du hittar under länkar.

09-03-22

Vilken helg !!

Gårdagens unghundsträning för Sörgoldens 1-åringar samt inbjudna gäster från Woodwalks och Av Melica var helt fantastisk ! Vilka otroligt duktiga hundar och förare !

Efter samling och genomgång samt lite lättare uppvärmning delades gänget i två grupper om 4 hundar i varje startgrupp. Sex stationer med omväxlande uppgifter väntade nu på de små. Markeringsövningar med varierande svårighetsgrad varvades med riktat närsök och linjetag. Mellan stationerna blev det en nyttig väntan där hundarna fick tillfälle att visa hur man lämpligen beter sig när man väntar på nästa arbetsuppgift. Samtliga hundar löste sina uppgifter på ett förträffligt sätt. Underbart att se så många lovande unghundar.

Sörgoldens Picknick och Helena var på eget äventyr uppe på Orust. Första start på lydnadsprov.Vilken debut det blev ! 195 poäng, 1:a pris och klassvinnare !!! Vi hurrar så taket nästan lyfter !

Det är fler Sörgoldare som kommer till start inom kort och vi håller tummar och tassar för att det skall gå bra i spårskogen.

Under veckan som kommer fyller Evin med syskon 3 år, och dagen efter grattar vi 1-åringarna. Om det inte var för att det var skottår förra året så skulle bägge kullarna haft samma födelsedag. Vi väntar också på Evin - Luna nedkomst hos Mighty Duck´s i slutet av veckan .

09-03-15

Nu har de flesta Evinbarnen hos Vildsilkes flyttat till sina nya hem. Vi önskar STORT LYCKA TILL !!! Vi kommer att ses på träning hos Vildsilkes i sommar. Den som vill ha hjälp med träningen är naturligtvis välkommen att höra av sig när som helst.

Nu laddar vi för unghundsträningen nästa helg. Detta är uppstarten för sommarens unghundsderby, där vi hoppas att godiskullen ( Zamba - Timmy barnen )skall visa vilka praliner de är ! Samtidigt håller vi tummarna för Picknick, som skall visa sina färdigheter på annat håll denna dag.

Det har kommit glada nyheter från Mighty Duck´s. Luna är duktigt rund om magen och är på plats hos Ankie och Johan. Nedkomst är beräknad i slutet av v.13. Vi håller alla tummar och tassar för en lyckad leverans. Kolla länken till M.D för aktuellt läge för Luna.

09-01-27

Luna är parad !

Vi har haft besök av Luna från Mighty Duck´s under några dagar. Hon fick lift med Pia från Linköping till Göteborg och blev där hämtad för vidare transport till Alingsås. Hon och Evin fattade genast tycke för varandra och efter lite lek så blev det parning på direkten.Det märktes att hundarna gillade varandra ! Det har sedan blivit ytterligare 2 parningar. Luna kände sig " som hemma " det märktes på hennes lugna och trygga sätt. Vilken stabil mentalitet det kommer att bli på dessa valpar ! För nu håller vi alla tummar och tassar för att det blir en hel hög kopior på Luna o Evin !

Körde ett rejält pass med Evin idag. Skönt att se hur han kan ha full focus på jobbet trots parningsbestyr.

09-01-12

7 härliga små valpar blev resultatet av mötet mellan Evin o Ellen ! 5 hanar och 2 tikar. Alla vägde över 500 gr när de föddes i lördagskväll och är enligt uppgift mycket nöjda med tillvaron.Se bild på Vildsilkes hemsida under länkar.

Evin får ytterligare dambesök i det närmaste. Nu i veckan kommer Dufsie från Pickups på besök och i nästa vecka kommer Luna från Mighty Ducks. Vi håller tummar och tassar för att även dessa brudar skall nedkomma med en hög valpar vardera.

Annars så har det blivit mest träning av flåset för Evin den sista tiden, husse har åkt skidor och Evin har sprungit. Skall väl börja ta tag i träningen inför nästa säsong. Vi vet vad som behöver slipas på ! Snart skall väl kvällarna bli lite ljusare, så vi kan få något gjort under veckorna också.

08-12-12

Ellen är konstaterat dräktig !!

Vi fick i veckan det glada beskedet att det blir en hög valpar mellan vår Evin och Vildsilkes Ellen. Kommer säkert att bli snälla goa hundar med mycket fart och arbetsglädje. Igår var vi på årets sista fasanjakt, mycket trevligt som vanligt.Denna gång fick vi också förmånen att ha sällskap med Tony, Castor och Solo.Roligast var det att se Solo hämta sin första nyskjutna fasan. Ingen tvekan om vart den skulle levereras. Vet inte vem som var stoltast av Tony och Solo . Vill också sända ett stort TACK till Anette Axelsson som lägger mycket möda och tid på att organisera. Hon har också lyckats fantastiskt bra med sin underbart goa lille PRIPPS. Han kommer att gå långt ! Nästan så man blir sugen på spaniel. Idag har vi fått lite spårsnö, så imorgon försöker vi klämma den sista älgkalven. Evin är laddad !

08-11-11

Evin har haft några intensiva dagar med besök av Vildsilkes Ellen. Det visade sig att han liksom pappa Castor gärna vill ha damerna i höglöp för att sätta in den avgörande stöten. Han har uppvaktat lite lagom de första dagarna, men i dag på morgonen var det ingen tvekan. Helt klart höglöp idag på 16:e dygnet. Bra att veta hur han funkar för framtida dambesök.

När väl Ellen åkt hem så kom syrran Chillie ( Tornado ) på besök. Vilket drag den damen har !!

08-11-06

Äntligen ordning på ny dator med hjälp av Tony.

Stort TACK Tony !

Mycket har hänt under det senaste halvåret och att försöka få med allt på några få rader är inte lätt. Om man börjar med det tråkiga så är det att Vi mist Zamba och tomrummet efter henne är stort. Första veckorna efter hennes frånfälle var Evin klart deppig, men tycker att han vant sig vid att vara ensamhund på ett bra sätt.

Evin har med råge uppfyllt förväntningarna på honom och klarat årets målsättning galant. Målet var att han skulle ta sina 2 ettor i ÖKL under 2008. Att det sedan blev start i EKL med 3:dje pris var lite överkurs, men ett bra kvitto på vad vi behöver träna på i vinter.Målet för 2009 är solklart att börja plocka ettor i EKL. Han behöver lite mer rutin, är ju definitivt en av de yngst i klassen men jag tror att vi skall fixa detta.

Valparna i Zamba - Timmy kullen visade samtliga framtassarna vid valpträffen i oktober. Bra hundar som hamnat hos bra förare, kan inte gå fel! Skall bli mycket kul att följa detta gäng under de kommande åren. Unghundsderbyt 2009 ?!

Evin får idagarna besök av Vildsilkes Ellen, som första dam. Vi håller tummarna för många fina valpar!

08-05-25

Evin fick idag första ettan i öppen klass på jaktprov i Jämtland efter ett mycket gott jobb!

Mer info kommer..

08-05-19

Idag är en stor dag för några av de små !

"Nya hussar och Mattar " är i antågande och ikväll skall det sovas i de nya hemmen. Idag lämnar Sörgoldens Dixie och Sörgoldens Nonstop Hera. Gissar att en och annan tår kommer att rulla utför kinderna på oss som blir kvar. Övriga tre får Vi behålla ytterligare ett dygn, men sedan blir det tyst och tomt. De sista dagarna har Vi tränat på att åka bil och även provat lite koppelgående. Bilåkandet funkar utan problem, men koppelföringen överlåter Vi med varm hand på valpköparna att utveckla ytterligare. Hela högen är jätteduktiga med toabestyren utomhus, så det kommer att gå snabbt att få gänget rumsrena. Nu skall Vi strax åka till veterinären för att besiktigas och märkas.Sen skall det bara njutas de sista timmarna, innan flocken delas.

08-05-16

Besök i massor, valptest, flytt till nya utomhushagen.......

Man kan lugnt konstatera att det händer mycket just nu ! Valptestet visade att kullen är väldigt jämn och det är ju så man vill ha det. Tycker nog att de små skillnader som framkom var det Vi tidigare observerat, och det var ju bra att få det bekräftat. Nu vet alla viken hund som blir deras och har under veckan varit här och gosat lite extra med " rätt valp" ! Prognosen för de närmaste dagarna visar på regn, vilket medfört att utomhushagen på framsidan av huset bytts mot regnskyddade hagen bakom huset. Kul med nya marker tycker hela högen. Höjdpunkten på dagarna är i alla fall när " lekledaren " Evinrude tar tag i dagens lekstunder. Vet inte riktigt om det är Evin eller valparna som tycker att detta är roligast.

08-05-08

Tiden bara rusar iväg, nu är det snart bara 1 vecka kvar tills småttingarna börjar flytta ! Senaste veckan har präglats av besök i massor. Zambas uppfödare Jan o Eva på Pickups har varit här och "godkänt samtliga ". Zambadottern Chillie ( Tornado ) med husse var här igår. Till Evins stora förtjusning var det löp på.g vilket inte direkt minskade hans ansträngningar att uppvakta syrran ! Det fantastiska vädret har ju inneburit att valparna kunnat var ute hela dagarna vilket både Vi och dom är mycket tacksamma för. Börjar bli duktiga på att bajsa så fort de släpps ur hagen.Igår var det också premiär för bilåkande och det gick utan problem, i Annelies knä. Nästa tur bli i buren och hela gänget på en gång. Kommer säker att gå bra det också !

08-05-01

Tänk va tiden går fort när man har en kull valpar ! Å va tiden går långsamt när man går och väntar på att få hem sin lilla valp ! Nu är det snart bara 2 veckor kvar tills dess att valparna skall ut till sina nya hem. Här har det varit sommar de sista dagarna vilket inneburit mycket tid ute för valparna, HÄRLIGT tycker alla inblandade. Vakenpassan med bus och upptåg blir längre och längre och då är det skönt att kunna vara ute !

Sörgoldens Evinrude var ute och spårade i veckan och blev godkänd i anlagsklass, så nu tar Vi sats mot öppenklassen.

08-04-20

Flyttlasset har idag rullat från " lilla valplådan " till stora hagen i köket. Helt plötsligt har valparna en " hel fotbollsplan " till förfogande, vilket samtliga tyckte var väldigt trevligt. Genast blir lekarna lite mer livade och vakenstunderna lite längre. Vi flyttade med en kissetidning till den nya hagen och la den på det ställe där det är önskvärt att toabesöken skall ske. Det tar inte lång tid innan första valpen kissar på rätt ställe och de andra följer efter i tur och ordning. !

08-04-12

Vid dagens vägning var alla över 1,5 kg, å liknar små julgrisar hela högen. Zamba har gott om mat vilket gör att alla är mätta och glada mest hela tiden. Idag var det dock premiär för fast föda. Kalvfärs med rå äggula och lite vatten , aptiten på detta var det heller inget fel på. Lite olika teknik för hur man skulle få i sig maten, men det blir säkert bättre bordsskick med tiden. Imorgon går Vi in på 21:a dygnet och de första besöken är på g. Blir säkert inga problem, bara de har lite muta med till Zamba, så godkänner hon vem som helst. Hon är så lugn och trygg.

08-04-05

Idag har har en valp helt öppna ögon, tänk va mycket mer hund det genast blir ! De andra är också på gång och har nog öppnat ögonen imorgon. Hanen är den som är först att stå på alla fyra utan att magen nuddar marken. Vingligt som ett fyllo, men på egna ben !

Evin har haft fullt med träningskamrater idag, så han är helnöjd med dagen.Evin, Castor, Memarkens Skipper och Sigge har alla fått en skaplig genomkörare idag. Kul att det gick så bra för hela högen ! Närmast till start är Sigge som gör årsdebut i Halmstad. Evin får vänta till Eda, eftersom vi vill hinna köra lite vatten innan start. Behöver nog träna lite med vilt också, det var ju ett tag sedan sist.

08-03-31

Idag är valparna 1 vecka ! Tänk va tiden går fort, när man har små goa valpar att pyssla med. Samtliga har dubblat vikten på en vecka och mår utmärkt. Igår fick de klorna klipta för första gången. Mirjam fick fram den lilla klotången när de var nyätna och sömniga och det hela förflöt utan några problem. Annelie säger att hon känner sig helt befriad och harmonisk efter en stund i valplådan , å det är bara att instämma i detta ! Blir väl annorlunda om några veckor när man har en klase valpar hängande i benen så fort man kommer i närheten.

08-03-26

Zamba missade att det var skottår i år, annars så skulle första och andra kullen haft samma födelsedag ! Snacka om regelbundenhet i löpet ! De små ligisterna växer så det knakar. Dagens höjdpunkt för Annelie är när hon får vara behjälplig vid vägningen. Zamba är helt trygg och lugn och har börjat lämna valparna korta stunder för att söka kontakt med övriga familjen. Det är kul att se hur valparna redan använder näsan för att hitta Zamba i valplådan när hon återkommer efter sina små utflykter. Hon lägger sig ju ofta en liten bit ifrån och då får de ju söka ny kroppskontakt. Evin har varit som en konfirmandgosse dessa dagar, han fattar att något har hänt och att han just nu inte är i centrum. Känner väl lukterna och tyder signalerna från Zamba.Nu ska han dock få en tur i skidspåret med husse och Annelie.

Hoppas att Ni alla trevliga valpspekulanter som inte får någon valp från oss hittar något bra på annat håll.

08-03-24

Idag har äntligen Zamba nedkommit med 4 tikar och 1 hane.

Valparna är pigga och äter bra!

Kolla bilden på förstasidan och på Tonys/Castors hemsida.

Imorgon blir förra kullen 2 år! Grattis alla Zamba - Castorbarn!

.

08-03-23

Midjemåttet är just nu 96 cm, samma som husses !

Tack och lov så har hon inte samma vikt som husse, men kommer inte valparna snart så ligger hon inte långt efter.

Idag är det 63 dygn sedan första parningen och Vi är ju några som tycker att det räcker med dessa dygn. Ska bara försöka prata lite med Zamba, så att hon också tycker att det räcker nu.

 

 

 

08-03-04

6 veckor sedan första parningen och Zamba är riktigt rund om magen. Det mesta är lite "stönigt". Tur farsan Castor kommer och tränar ihop med Evin. Idag hade vi en riktigt lyckad träningsdag i skogen med både apportering och viltspår.

08-02-24

Vi sänder ett stor tack till Tony och Helena som under helgen annordnat " släktträff " för Castorbarn.
Upplägget med mycket skott och vilt, förflyttningar och publik skapade en "jaktprovs-känsla " för både hund och förare. Är supernöjd med Evins insats !  Kände att det som vi tränat sitter.  Nu väntar vi bara på att provsäsongen startar! Zamba var bara med och övervakade att " de små " skötte sig. Hon har ju annat att tänka på! Magen har börjat att svälla, så det är nog många hoppas och tror vi.

08-02-21

Jippie, Zamba konstaterat dräktig. Det är ett antal valpar i magen, hur många får vi vänta med att se.

08-02-19

På torsdag är det dags för ultraljud, spännande.

08-02-05

För Er som undrar varför Zamba parats med Castorsonen Timmy istället för Castor, är det så enkelt att Vi vågade inte chansa på Castor. När det blev känt att Loppan var tom, fick Vi helt enkelt använda den sedan tidigare utsedda reserven. Det är naturligtvis så att man måste ha en reserv om något inträffar och i Vårt fall är Vi glada över att kunna disponera Timmy. Han är en arbetsglad och mentalt stabil hane med mycket bra näsa och bra exteriör. Egenskapsmässigt ligger han väldigt nära Castor. Vi känner oss helt övertygade om att kombinationen Zamba och Timmy kommer att bli kanon ! Zamba kommer att ultraljudas i slutet av v.8. Titta gärna på Timmybilderna som ligger på Castors hemsida. (samt under bilder här) Timmys mamma Fanny hittar Ni på www.hammarglo.com.

Å så håller Vi alla tummar som kan hållas för att det blir många valpar, så att alla trevliga valpspekulanter kan få något riktigt bra att jobba med.

08-01-20

Parning med Aim High Donnas Timmy. Även den 22 och den 24 januari parades Timmy och Zamba. Ca 15 minuters hängning var gång.

08-01-09

Idag har Zamba börjat löpa, äntligen!

07-11-22

Idag har Zamba och Evin varit på Älgjakt ihop med husse. Vi fick en mycket spännande stund i skogen, ståndskall på en stor älgko! Husse lyckades smyga fram till ca 15-20 meter från älgen. Synd att det inte var någon kalv med, skulle ju smakat mumma att skjuta på stånd för två jaktgolden!

jumpy_stierna.gif (1406 bytes)kularod.gif (995 bytes)Hemsidan börjar nu bli klar och vi hoppas att alla ni som tittar in kommer att göra det regelbundet.
datorsorgolden.jpg (12395 bytes)
Skriv gärna i Gästboken! / Per & Mirjam


guldlinje.gif (23544 bytes)
freemontbild.jpg (3199 bytes)
En websida från FreeMontsorgoldensbanner.jpg (20855 bytes)
Vill Du länka till vår hemsida - använd gärna vår banner ovan. Högerklicka och "spara som"

guldlinje.gif (23544 bytes)
Du får gärna låna bilder bara Du frågar först.
Copyright © text - Sörgoldens Kennel 2007                     Copyright © bilder - Sörgoldens Kennel eller resp. fotograf